Elektricien-Alkmaar
stoppen-doorgeslagen

Stoppen in de stoppenkast zijn doorgeslagen

Als de stoppen in de stoppenkast zijn doorgeslagen, kun je het beste direct actie ondernemen om te voorkomen dat er schade wordt toegebracht aan je elektrische installatie. Als je niet weet wat je moet doen, moet je direct een elektricien contacteren.

Schakel als eerst alles uit
Je moet eerst de stroom naar de elektrische installatie uitschakelen. Probeer de stroomtoevoer van de zekeringkast uit te schakelen door de hoofdschakelaar om te draaien. Als je niet zeker bent of de stroom uitgeschakeld is, kun je een multimeter gebruiken om te controleren of er nog stroomstoringen in de elektrische installatie aanwezig zijn.

Controleer de zekeringen
Als de stroom naar de elektrische installatie is uitgeschakeld, moet je de zekeringen in de zekeringkast controleren om te kijken of er een doorgeslagen zekering is. Als er een doorgeslagen zekering is, moet je deze vervangen door een nieuwe. Je moet deze vervangen door een zekering van dezelfde capaciteit als de oude, anders kan er schade worden toegebracht aan je elektrische installatie.

Vervang de doorgeslagen zekering
Als je de doorgeslagen zekering hebt vervangen, moet je de stroom naar de elektrische installatie opnieuw inschakelen. Zorg ervoor dat je de hoofdschakelaar in de zekeringkast aanzet, en dat je de andere schakelaars ook in de juiste stand zet. Als je denkt dat er een andere reden is waarom de zekeringen zijn doorgeslagen, moet je de elektrische installatie controleren om te kijken of er iets mis is. Als je hier vragen over hebt, kun je het beste een elektricien contacteren om te helpen bij het oplossen van het probleem.

Herstel de elektrische installatie
Als je de elektrische installatie hebt gecontroleerd en hersteld, kun je de stroom naar de installatie opnieuw inschakelen. Zorg ervoor dat je de hoofdschakelaar in de zekeringkast goed hebt ingesteld, en dat je de andere schakelaars ook in de juiste stand hebt gezet. Als je de oorzaak van de doorgeslagen zekeringen hebt gevonden, moet je de elektrische installatie herstellen. Als je hier geen ervaring mee hebt, kun je het beste een elektricien contacteren om je te helpen met het herstel

Elektricien Alkmaar helpt u wanneer uw stoppen zijn doorgeslagen
Het is belangrijk dat je de bovenstaande stappen volgt als de zekeringen in je zekeringkast zijn doorgeslagen. Als je deze stappen niet goed volgt, kan dat leiden tot schade aan je elektrische installatie. Als je vragen hebt over wat je moet doen wanneer de stoppen in de stoppenkast zijn doorgeslagen, kun je het beste Elektricien Alkmaar contacteren. 

×