Elektricien-Alkmaar
stroomstoring-alkmaar

Identificeer de oorzaak van de kortsluiting

Niets is zo vervelend als kortsluiting in huis. U wilt natuurlijk een snelle oplossing voor het probleem. Ten slotte voorkomt een kortsluiting dat het huis elektriciteit verbruikt. Het belang van acteren kan niet genoeg worden benadrukt. Vooruit plannen! Elektrische problemen moeten zo snel mogelijk worden aangepakt als u hierover twijfelt. Kortsluitingen kunnen door hem (of haar) worden vastgesteld. Kortsluiting kan worden veroorzaakt door van alles, van losse draden tot defecte apparaten. Er is niet altijd een bewezen formule om het op te lossen. Mensen zoeken vaak waar de kortsluiting vandaan komt. Begin met het opsporen van de bron. Zoek de oorzaak van de kortsluiting

Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door defecte elektrische apparatuur. 

Het probleem kan worden veroorzaakt door uw apparaat, stekker of kabelbreuk. Een goede manier om de bron te vinden is door in de meterkast te kijken. Controleer of alle groepen zijn geslaagd of slechts één groep is geslaagd. Dan kun je zien welke kamer de kortsluiting veroorzaakt. Het probleem kan worden veroorzaakt door een enkel elektrisch apparaat. Zoek dan uit of het een apparaat is.

loskoppelen

Begin met het verwijderen van alle stekkers van alle aangesloten apparaten. Maak alle groepen ongedaan. Als de groep actief blijft, sluit je het apparaat voor elke groep opnieuw aan op het stopcontact. Schakel de apparaten in elke kamer één voor één in om de kortsluiting te detecteren. Plotselinge stroomuitval? Dan heb je geluk en weet je wie de boosdoener van de kortsluiting is.

×